Volledig scherm
PREMIUM
Welzijnsorganisatie Surplus heeft gisteren de nieuwe servicewinkel in Oudenbosch officieel in gebruik genomen. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Hier in Oudenbosch kun je terecht voor al je zorgvragen

OUDENBOSCH - Surplus heeft deze zomer een servicewinkel geopend in het centrum van Oudenbosch. Niet dat er ook maar iets te koop is. De Bron moet juist een toegankelijk pand worden waar iedereen met vragen over zorg en welzijn naar binnen kan lopen.

Quote

Als ik een vraag heb, waar kan ik dan eigenlijk terecht? Nou, bij De Bron dus

Anthonie Maranus

Het gaat om mantelzorgers, mensen die juist zorg nodig hebben of mensen die weer vrijwilligerswerk willen doen. Volgens Surplus-bestuurder Anthonie Maranus hebben steeds meer mensen vragen over zorg en welzijn, maar zien ze door de bomen het bos niet meer. ,,Als ik een vraag heb, waar kan ik dan eigenlijk terecht? Nou, bij De Bron dus", zegt Maranus.

De Bron zit sinds eind juni aan de Professor van Ginnekenstraat 10, waar voorheen delicatessenwinkel Kaatje Jans zat. De winkel heeft een toegankelijke uitstraling, met bijvoorbeeld een lange vergadertafel aan een kant van de ruimte en koffiemachines en brochurerekken aan de andere kant. 

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”