Handgranaat in Roosendaalse vriezer van overleden man gevonden tijdens ontruiming

VIDEO + UPDATEROOSENDAAL - Een handgranaat in de vriezer. Medewerkers van schoonmaakbedrijf CleaningPro keken maandagmorgen vreemd op toen ze bezig waren een huis van een overleden man te ontruimen.

,,Wij schrokken ook even. Ik vond het superspannend", zegt medewerker Diliana Elvers-Gijzen. Toen ze in een woning aan de Hoogstraat in Roosendaal de vriezer opentrok, zag ze de handgranaat liggen. ,,We hebben hem veilig gesteld in een lege, afsluitbare container.” 

Quote

Wij schrokken ook even. Ik vond het superspan­nend

Diliana Elvers-Gijzen

Ontruiming

De schoonmakers waren bezig om een huis leeg te ruimen van een overleden man. ,,Dat doen wij wel vaker, maar een handgranaat hebben we nog nooit gevonden!", zegt Elvers-Gijzen.  ,,We hebben de politie gebeld en die zou komen". 

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
De handgranaat, gevonden in een vriezer in een Roosendaalse woning. © Floyd Aanen

Niet gevaarlijk

De gevonden handgranaat in de vriezer van een huis in Roosendaal was een oude granaat die volgens de politie geen gevaar opleverde. Het is een oude granaat die vroeger bij de Koninklijke Landmacht werden gebruikt. “De bewoner van het huis was een verzamelaar.”

Volledig scherm
Schoonmakersteam dat de handgranaat in Roosendaal ontdekte. © Floyd Aanen
  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.