Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Reinier van Willigen

Gemeente Roosendaal houdt poot stijf: ‘Locatie zonneparken niet ter discussie’

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal is niet van plan om alsnog omwonenden mee te laten praten over waar alle geplande zonneparken moeten komen. 

Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Klaar Koenraad in antwoord op vragen van politieke partijen PvdA, VLP en Fractie Wezenbeek. Koenraad: ,,Die locaties kunnen niet ter discussie worden gesteld. Omwonenden mogen alleen meepraten over de landschappelijke inpassingswensen.’’

Co-creatie

Aanleiding voor de vragen van die drie partijen is de kwestie rondom het zonnepark aan de noordkant van Wouw. Conform de opdracht van de gemeenteraad moet er bij dat park zogeheten ‘co-creatie’ worden toegepast: omwonenden mogen meepraten over hoe die zonnepanelen in het landschap ingepast moeten worden. 

Dorpsraad

De Dorpsraad van Wouw besloot niet aan dat proces mee te doen. Die club vindt namelijk dat het park daar vanwege de aardkundige en cultuurhistorische waarde niet thuishoort. De Dorpsraad wil daarom dat er ook gepraat moet kunnen worden over waar die parken dan moeten landen. Dat gaat dus niet veranderen, aldus Koenraad. 

Een eerste sessie van co-creatie vond op 2 juli plaats, in De Geerhoek. Daar kwam toen een man of vijftien op af. De tweede sessie staat op 19 augustus gepland. In september wordt gekeken wat het heeft opgeleverd.