Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe milieustraat van Halderberge en Roosendaal is nog niet klaar. © Henk den Ridder

Gemeente Roosendaal en Halderberge betalen tikken voor milieustraat op Borchwerf niet terug

ROOSENDAAL / OUDENBOSCH - Inwoners van Roosendaal en Halderberge die denken dat ze eind juli de ongebruikte tikken voor de milieustraat weer terug kunnen verkopen aan de gemeente, komen van een koude kermis thuis. 

Volledig scherm
Gert Logt van Voor De Gemeenschap in Halderberge. © VDG

De gemeenten kopen de tikken niet terug. ,,Dat gebeurde eerder ook niet aan het einde van een kalenderjaar", motiveert de gemeente Roosendaal in een nieuwsbericht.

Het CDA-gemeenteraadslid Roger van Nassau stelde begin deze maand vragen over de manier waarop de bevolking wordt voorgelicht over de ingebruikname van de nieuwe milieustraat van de gemeenten Halderberge en Roosendaal aan de Wortelsteeke in Oud Gastel. Die gaat begin augustus open en wordt grondstoffencentrum genoemd.

Ook in Halderberge zijn vragen gesteld over de niet-gebruikte tikken. Raadslid Gert Logt van Voor De Gemeenschap zegt dat een tik 25 euro kost en dat iemand die zes tikken niet gebruikt dus 150 euro verspeelt. Het klopt dat een tik bijkopen in Halderberge 25 euro kost. Een inwoner van Roosendaal betaalt 12,50 euro. Maar een Roosendaler krijgt op 1 januari vier gratis tikken en een inwoner van Halderberge zes.

  1. Tiny House testen in Hoeven
    PREMIUM

    Tiny House testen in Hoeven

    SCHIJF/HOEVEN - Nu hun duurzame droomhuisje klaar is, willen Heleen Verdaasdonk en Dion Nieuwenhuize het ook daadwerkelijk uitproberen. Hun zelfgebouwde Tiny House (dertig vierkante meter) is daarom woensdag in alle vroegte van een bouwloods in Schijf naar een camping in Hoeven overgebracht. ,,Een tussenstop’’, noemen ze dat. Want de zoektocht naar een bescheiden eigen perceel gaat onverminderd verder. ,,Wij hebben geen vijfhonderd vierkante meter nodig.’’