In Nijmegen wordt noodopvang ingericht. In Rucphen ziet burgemeester Marjolein van der Meer Mohr daar geen ruimte voor. Daarbij heeft Rucphen al de handen vol aan de wettelijke opdracht om ieder half jaar een aantal statushouders te huisvesten.
Volledig scherm
PREMIUM
In Nijmegen wordt noodopvang ingericht. In Rucphen ziet burgemeester Marjolein van der Meer Mohr daar geen ruimte voor. Daarbij heeft Rucphen al de handen vol aan de wettelijke opdracht om ieder half jaar een aantal statushouders te huisvesten. © ANP

Geen extra opvang asielzoekers in Rucphen, gemeente heeft nu al woningen tekort voor statushouders

RUCPHEN - De gemeente Rucphen geeft geen gehoor aan de noodkreet van het kabinet om snel meer opvangplekken voor asielzoekers beschikbaar te stellen. 

  1. Kabinet luidt noodklok: opvangplekken asielzoekers raken op, gemeenten moeten plek creëren

    Kabinet luidt noodklok: opvangplek­ken asielzoe­kers raken op, gemeenten moeten plek creëren

    Binnen ‘enkele weken’ dreigt Nederland geen asielzoekers meer te kunnen opvangen. Nog afgezien van de stroom Afghanen stijgt het aantal asielzoekers uit andere landen snel. Het kabinet doet een beroep op gemeenten en provincies om ‘met urgentie’ meer opvangplekken beschikbaar te stellen. Ook wordt er al gewerkt aan grootschalige noodopvang in evenementenhallen en ‘paviljoens’ - tentenkampen - met ‘minimale voorzieningen’.