Volledig scherm
Paulus Smits is de secretaris van de nieuwe bestuurscommissie van de VVD Roosendaal. © John Lazaroms

Frisse herstart van VVD Roosendaal

ROOSENDAAL - Na een roerige periode, waarin onder meer raadslid Jac Wezenbeek de fractie verliet, maakt de VVD Roosendaal een frisse herstart. Een van de speerpunten van het nieuwe bestuur is meer zichtbaarheid. 

Onder meer door openbare thema-avonden. Zoals dinsdag 29 oktober als bij Sieben Recreatie op De Stok vanaf 20.00 uur een avond is over energietransitie. Sprekers zijn wethouder Greetje Bos (VVD) van Breda, die de regionale energietransitie leidt en professor David Smeulders, hoogleraar Energy Technology aan de TU Eindhoven. Ook de Roosendaalse wethouder Klaar Koenraad en Statenlid Alex Panhuijsen geven hun mening.

Verkiezingen 2022

Het nieuwe bestuur bestaat nu uit René Mens, Paulus Smits en Gerard Boons. Zij zien zichzelf als tijdelijk bestuur dat de weg baant voor een definitief bestuur, dat zich vanaf 2020 kan gaan voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Ledenwerving

Naast zichtbaarheid is een speerpunt ledenwerving. ,,We lijden aan bloedarmoede", zegt voorzitter Mens. ,,Er zijn nu tachtig leden en dat moet de helft meer worden.” Die nieuwe leden moeten betrokken leden zijn. Moeten bereid zijn bestuurslid, raadslid of wethouder te worden. Tot slot komen er meer activiteiten. René Mens: ,,Het liberalisme is te belangrijk om aan zijn  lot over te laten.”

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.