Volledig scherm
Het geld dat de twee Fransen bij zich hadden. © Dré van Roomen

Fransen hebben ‘grote som’ contant geld in auto in Roosendaal: opgepakt voor witwassen

ROOSENDAAL - Twee personen (21 en 24) uit Frankrijk zijn aangehouden in Roosendaal, op verdenking van witwassen. Dat gebeurde op de Bredaseweg, zo meldt de een politie. De politie zag na een controle van de auto waarin het duo reed, dat de twee een ‘grote som geld’ bij zich hadden: enkele duizenden euro's.

De Fransen konden niet te verklaren wat de herkomst van dit geldbedrag was. ,,Herkomst hiervan viel niet te herleiden, hetgeen als witwassen wordt gezien”, aldus de wijkagent op sociale media.

Het geld, meerdere flinke stapels met biljetten van tien, twintig, vijftig en honderd euro, is door de politie in beslag genomen. Ook het voertuig is in beslag genomen.

De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex.

  1. Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    HOEVEN - ,,Dit heeft onze hectische maatschappij nodig,' zegt Winfried van Roesel tijdens de derde editie van Hap & Tap Samba Cubana. Gistermiddag en -avond was het lekker genieten op het grasterrein voor Centrum Bovendonk. Met Sambamuziek, hapjes, cocktails, optredens en kindervermaak in Zuid-Amerikaanse sferen. Organisator Edwin Gildemeijer straalde van oor tot oor toen na de ochtendregen, de droogte en vooral het lekkere zonnetje verscheen.