Volledig scherm
© Emiel Muijderman DTCT

Fietsendief opgespoord door slachtoffer in Roosendaal

Even naar de winkel, je elektrische fiets parkeren voor de deur en bij het buiten stappen ontdekken dat de tweewieler er niet meer staat. Het overkwam een vrouw in Roosendaal. Met dank aan de winkelier kon het slachtoffer de fietsendief op camerabeelden herkennen.

De Roosendaalse had haar elektrische fiets geparkeerd voor een winkel aan de Raadhuisstraat, maar toen ze later weer op huis aan wilde gaan, bleek haar vervoersmiddel te zijn gestolen. Samen met de winkelier heeft de vrouw vervolgens de camerabeelden bekeken. Daarop zag ze hoe haar elektrische fiets werd meegenomen.

Samen met haar echtgenoot heeft de vrouw de vermoedelijke dader vervolgens opgespoord. Het koppel meldde zich op het politiebureau om hun verhaal te doen. Meteen zijn agenten met het tweetal meegegaan om de fietsendief te zoeken. In de Boomgaardstraat, een paar straten verderop, zagen ze een man op de fiets van de vrouw rijden. 

De fietsendief, een 36-jarige Pool, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. De fiets is terug bij de rechtmatige eigenaar.