Volledig scherm
In het schoolgebouw aan de Heulberg zit nu nog basisschool De Rietgoor. Vanaf volgend schooljaar begint Stichting Islamitisch Primair Onderwijs daar een islamitische basisschool © Google Maps

En de eerste islamitische basisschool van Roosendaal heet... Aïsha

ROOSENDAAL - De eerste islamitische basisschool van Roosendaal krijgt de naam IBS Aïsha. Dat heeft het overkoepelende schoolbestuur SIPO (Stichting Islamitisch Primair Onderwijs) bekend gemaakt. Dat bestuur had hiervoor een prijsvraag uitgeschreven onder inwoners van Roosendaal. 

De naam verwijst naar de persoon Aïsha, echtgenote van de profeet Mohamed en dochter van diens trouwste volgeling Aboe Bakr. Zij speelde een zeer grote rol in de beginperiode van de islam. Ze was de bron van veel overleveringen over het handelen van de profeet en draagt mede daarom de bijnaam ‘Moeder der Gelovigen’. Voor moslims is zij dus een belangrijke islamitische inspiratiebron.

Primeur

SIPO heeft behalve in Roosendaal ook scholen in Bergen op Zoom, Breda en Tilburg. Volgens directeur Mohamed Talbi is SIPO het eerste schoolbestuur dat er voor kiest om een school te vernoemen naar een vrouwelijk historisch figuur.

Verbouwing

Islamitische basisschool Aïsha opent volgend schooljaar de deuren. De school neemt haar intrek in wat nu nog basisschool De Rietgoor is aan de Heulberg. Die school verkast naar het leegstaande schoolgebouw aan de Hoveniersberg. In Aïsha beginnen komend schooljaar vier groepen, goed voor zo'n 70 tot 80 leerlingen. SIPO gebruikt de zomervakantie om het gebouw klaar voor gebruik te maken.