Volledig scherm
PREMIUM
De Beatlesmarkt in Roosendaal. © Marcel Otterspeer

Elpees, boeken en gordijnen: Roosendaal even een snoepwinkel voor Beatles-freaks

ROOSENDAAL - Bij de kraampjes op het Tongerloplein draait het zaterdag maar om een ding: the Beatles. Een snoepwinkel voor de diehard fans en dat zijn er nog heel wat, blijkt als op het podium de Roosendaalse gelegenheidsformatie Magical Mystery Band de ene na de andere klassieker van de Fab Four op het publiek afvuurt.

Roosendaler Ad, ‘noem me maar Beatlesfreak’, is zo’n fan. ,,Al sinds mijn jeugd, toen de schoolband muziek van de Beatles speelde. Ik heb gelijk de platen gekocht en die heb ik grijsgedraaid.’' Ad heeft net een paar boeken over John Lennnon op de kop getikt. ,,Ik heb de Beatles eigenlijk altijd in mijn leven meegenomen. Eerst Paul mijn favoriet, later de rebelse John en weer later, toen ik wat spiritueler werd, was het George Harrison. Zijn levensvisie spreekt me aan. Wist je dat toen hij stierf de hele kamer verlichtte? Geestelijk was hij heel ver, ik geloof daar echt in.’'

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.