Volledig scherm
PREMIUM
Brasserie Bovendonk onder karakteristieke gewelfboogjes. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Een doordeweeks diner uit de kloosterkeuken in Hoeven

EetrecensieHOEVEN - De prachtige ambiance van het vroegere seminarie heeft veel potentie uit te groeien tot een klasserestaurant. De à la carte-keuken van Bovendonk in Hoeven kan die ambitie nog niet waarmaken.

De mevrouw achter de receptie schiet omhoog als we de monumentale hal van het seminarie Bovendonk in Hoeven bewonderend binnenstappen. Of ze ons kan helpen. We zijn verrast over de prettige ontvangst en zoeken een plaatsje uit onder de karakteristieke gewelfboogjes van de brasserie. Stokbrood, speciale biertjes en kruidencrème volgen snel, geserveerd door weliswaar vriendelijke, maar weinig bevlogen medewerkers.

  1. Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’
    PREMIUM

    Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’

    ROOSENDAAL - Ze zijn wat zwaarder, wat grijzer en die wilde haren zijn ze vaak letterlijk kwijt. Maar de herkenning is er, zaterdagmiddag bij de reünie van Elke’s Pub en Den Duysent Vresen. Bij de Moriaan komen oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten samen om herinneringen op te halen aan de roemruchte cafés waar ze in de jaren zeventig kind aan huis waren. ,,Once upon a time in Roosendaal’', verzucht Kees Luijkx, de uitbater van destijds.