Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Alfred de Bruin

Drugswoning aan de Eikenlaan in Roosendaal gaat voor half jaar op slot

ROOSENDAAL - Een woning aan de Eikenlaan in Roosendaal gaat voor een half jaar op slot. Dat laat het team van Handhaving  van de gemeente Roosendaal weten via Twitter. 

Burgemeester Jacques Niederer neemt die maatregel, nadat er in juni van dit jaar een grote hoeveelheid drugs en attributen om drugs te produceren in het pand werd aangetroffen. 

Drugs

De politie trof daar op 7 juni 374 xtc-pillen en nog eens 1580 gram poeder aan, waarschijnlijk bedoeld om tot pillen te verwerken. Daarnaast nam de politie een zogeheten tabletteermachine in beslag, daarmee kunnen pillen worden geslagen. Er werden die dag uiteindelijk ook vier verdachten aangehouden: een vrouw (30) en een man (31) uit Litouwen, een vrouw (41) uit Roosendaal en een man (40) uit Roosendaal. 

Optreden

De gemeente Roosendaal treedt al jaren fel op tegen gebruikers en eigenaren van (bedrijfs)panden waar drugscriminaliteit geconstateerd is. De afgelopen jaren werden om die redenen al veel panden in de gemeente Roosendaal gesloten. Dat staat verder los van de eventuele strafrechtelijke vervolging van de verdachten. Met sluiting hoopt Niederer de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal drugspand ongedaan te maken.