Volledig scherm
Foto ter illustratie. © MaRicMedia / Tom van der Put

Drugsdumpingen op meerdere plekken in Hoeven

HOEVEN - Op verschillende plekken in Hoeven zijn afgelopen week jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Vrijdag 8 november werden in de middag in een sloot aan de Brede Balrouw elf vaten aangetroffen. Hierin zat vermoedelijk chemisch afval dat gebruikt wordt voor de productie van synthetische drugs. De brandweer is ter plekke gekomen om metingen te doen. Hierna zijn medewerkers van de gemeente gekomen om de vaten door een gespecialiseerd bedrijf te laten opruimen. Omdat de politie bang was dat er giftige stoffen in het water waren gekomen, werd onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat dat niet het geval was. 

Aan de Oude Bredase Postbaan werden zaterdag 9 november tien jerrycans met vermoedelijk chemisch afval gevonden. De vaten zijn geruimd door een gespecialiseerd bedrijf dat de inhoud ook onderzoekt. Dit keer waren er geen aanwijzingen dat de jerrycans gelekt hadden en de bodem daardoor verontreinigd was.

Vrijdag 15 november werden in een sloot lans de A-B-weg vijf vaten met vermoedelijk chemisch afval gedumpt. De jerrycans hadden niet gelekt. Nadat deze exemplaren waren ontdekt, zagen brandweerlieden dat er een paar honderd meter verder nog een paar jerrycans waren gedumpt. Wat er exact in de vaten zat is nog niet bekend, daar wordt onderzoek naar gedaan.