Volledig scherm
Rabodirecteur Johan Staes. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Dossier kluisjesroof Rabobank Oudenbosch gaat dicht, net als de kluisjesruimte

OUDENBOSCH -Van de gestolen spullen met een waarde van 12 miljoen euro hebben de huurders van de kluisruimte in de Rabobank van Oudenbosch geen stuiver terug gezien. Toch sluit Rabo-directeur Johan Staes met de afhandeling van de laatste dossiers dit voorjaar het hoofdstuk af. 

Quote

Dit waren we toch al van plan, ver voor de kluisjes­roof plaats had

Johan Staes

En dat niet alleen: net als de meeste banken stopt ook de Oudenbossche vestiging met de verhuur van safeloketten. ,,Maar dat waren we toch al van plan, ver voor de kluisjesroof plaats had.”

Klanten, die de kluisjes nog in gebruik hebben krijgen tot 1 april de tijd ze leeg te halen en de sleutels in te leveren.

Kluisjesroof

In het eerste weekend van maart 2018 wisten twee dieven met behulp van twee beveiligers de kluisruimte aan de Kade in Oudenbosch binnen te komen. Binnen 24 uur namen ze in vuilniszakken voor miljoenen aan sieraden en waardepapieren mee. De twee securitymedewerkers zitten voor vier jaar achter slot en grendel. De werkelijke dieven zijn spoorloos.

  1. Flink pakket met maatregelen na derde schietpartij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’
    PREMIUM

    Flink pakket met maatrege­len na derde schietpar­tij in drie jaar in Roosendaal: ‘Het zijn heftige jaren geweest hier’

    ROOSENDAAL - Ze weet het nog goed: de tranen stonden in haar ogen toen burgemeester Han van Midden haar vertelde dat de maat vol was. Ze wil uit vrees voor reacties niet met haar naam in de krant, maar ze wil wél dolgraag vertellen hoe blij zij en haar buren zijn met het flinke pakket veiligheidsmaatregelen dat er voor de omgeving van de Desmijndijk en de Diamantdijk is genomen. ,,Eindelijk. Het zijn heftige jaren geweest voor onze wijk.’’