Volledig scherm
Volksspelen tijdens Dorpsfeesten in Moerstraten. Archieffoto Peter van trijen © PETER VAN TRIJEN

Dorpsfeesten Moerstraten zetten voor 33ste keer dorp op zijn kop

MOERSTRATEN - De Dorpsfeesten in Moerstraten starten donderdag 27 juni met een ouderenmiddag. Vanaf 13.00 uur zijn alle ouderen uit de regio welkom op een programma met bingo en rad van avontuur.

Donderdagavond om 19.30 uur voeren de kinderen van het dorp gezamenlijk de musical 'De Lachfactor' op. Daarna is er tot 23.30 uur disco met vooral liedjes voor de jongere jeugd. 

Vrijdag

Volledig scherm
Volksspelen bij dorpsfeesten in Moerstraten, waterdragen met hindernissen. Archieffoto petervantrijen/pix4profs © peter van trijen/pix4profs

Vrijdag 28 juni starten om 13.00 uur de volksspelen voor de lagere schooljeugd. Dit jaar doen, naast de kinderen uit het eigen dorp, ook vele leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 van basisschool De Stappen uit Wouw mee. Zij zijn actief met allerlei leuke en sportieve spelletjes op de sportvelden aan de Heivelddreef.
Rond 18.30 uur beginnen de volksspelen voor volwassenen. Meedoen kan nog met ploegen van acht personen. Informatie is te krijgen bij café De Bakker in Moerstraten.
Na de volksspelen is er vanaf 22.00 uur een feestavond voor jong en oud met DJ Peer en enkele verrassingsoptredens. De entree is gratis.

Zaterdag

De zaterdagmiddag staat in het teken van een fietstocht voor het gehele gezin. De eerste groep start om 13.00 uur, tegen 17.00 uur wordt de laatste groep terug verwacht en volgt de prijsuitreiking.
Traditioneel is de zaterdagavond voor de playbackers. Vanaf 21.30 uur treden 'lokale' artiesten op en de nadruk van het programma ligt op show en humor. Presentator Ad Bartels praat deze avond aan elkaar en een jury maakt rond 1.30 uur de uitslag bekend. Opgeven kan nog bij ben.bartels@home.nl.

Zondag

Zondag 30 juni worden de dorpsfeesten afgesloten met een familie/vriendendag. Vanaf 11.00 uur is er een 4 x 4 voetbaltoernooi en kan er meegedaan worden aan een rondje boerengolf. Opgeven bij veraarta@home.nl. Vanaf 17.30 uur worden de dorpsfeesten met een gezamenlijke barbecue afgesloten.
Rond 19.30 uur komt er een einde aan de dorpsfeesten 2019, al wordt het feest traditiegetrouw voortgezet in het plaatselijke café De Bakker.

Volledig scherm
Volle feesttent bij de Dorpsfeesten in Moerstraten. Archieffoto Chris van Klinken © CHRIS VAN KLINKEN