Volledig scherm
© RGB Stock

Diefstal van zeven sloffen sigaretten in Wouwse Tol: bijna een jaar cel

BREDA/BERGEN OP ZOOM/TIEL - Zuur betaalde rookwaar voor een jong stel. Een diefstal van zeven sloffen sigaretten bij het Esso-tankstation Wouwse Tol komt een jonge man en vrouw te staan op bijna een jaar cel.Zwaar in de strafmaat laat de rechtbank in Breda meewegen dat een 21-jarige medewerkster van het tankstation, die het koppel achterna ging, met een pistool werd bedreigd.

De 31-jarige man uit Tiel heeft tien maanden onvoorwaardelijk opgelegd gekregen. Zijn 22-jarige vriendin uit Bergen op Zoom twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Plus bijzondere voorwaarden, bedoeld om na het uitzitten van haar straf een einde te maken aan haar verslavings- en geldproblemen.

Andere betaalpas

Op de avond van 17 april kwam het duo het tankstation binnen. Ze pakten een flesje drinken uit de koeling en bestelden bij de balie zeven sloffen sigaretten. De man wilde pinnen, maar dat lukte niet.De vrouw liep intussen met de sigaretten naar de auto.De man zei dat hij een andere betaalpas zou gaan halen. De kassamedewerkster rook onraad, want het ging om zo’n vijfhonderd euro. Ze liep met de man mee naar de auto.

De rechtbank gelooft de verklaring van de medewerkster dat de dief, eenmaal in de auto, een pistool pakte en op haar richtte. Het tweetal reed vervolgens snel weg. De vrouw had ook nog in Bergen op Zoom twee mensen, onder wie een 15-jarig meisje, geld uit handen getrokken na een vraag of ze konden wisselen. Aan één van die feiten werd ook haar vriend schuldig bevonden.