Teun Dekker is directeur van een van de bijzonderste scholen van Roosendaal. De Kroevendonk biedt kinderen met zware beperkingen regulier onderwijs. Met succes: de school is uit zijn jasje gegroeid. Daarom zit de school de komende anderhalf jaar in noodlokalen, terwijl op plek van het oude gebouw nieuwbouw komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Teun Dekker is directeur van een van de bijzonderste scholen van Roosendaal. De Kroevendonk biedt kinderen met zware beperkingen regulier onderwijs. Met succes: de school is uit zijn jasje gegroeid. Daarom zit de school de komende anderhalf jaar in noodlokalen, terwijl op plek van het oude gebouw nieuwbouw komt. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Deze speciale school zit anderhalf jaar in noodlokalen: ‘We laten ons niet beperken door een gebouw’

interviewROOSENDAAL - De Kroevendonk was toch al een van de meest bijzondere basisscholen van Roosendaal: door het inclusief onderwijs dat de school voorstaat, zitten leerlingen die zorg nodig hebben - zoals kinderen met downsyndroom - in ‘normale’ klassen. Sinds dit jaar is de school ook nog eens volledig gevestigd in noodlokalen.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.