De Staaltjes: een juweeltje van een park tussen de Dijken in Roosendaal

VIDEO + FOTOALBUMROOSENDAAL - De Staaltjes is een uniek lang lintvormig park tussen de D- en E-dijken in Roosendaal. Het lange lint loopt van de Dijkrand helemaal naar het Burgemeester Godwaldtpark in de wijk Kortendijk. 

Herman Stikkel is initiatiefnemer van werkgroep ‘Vrienden van de Staaltjes’, die het cultuur historisch element in de wijk wil herstellen en meer bekendheid wil voor dit juweeltje in de wijk. ,,De werkgroep bestaat uit bewoners van de wijk Kortendijk. Er hebben zich al 8 mensen aangemeld. De bedoeling is dat we 1 keer per maand gaan werken aan de uitstraling van de strook tussen de Dijken,” zegt Stikkel.

  1. Oud-Roosendaler Joost sleutelt aan de nieuwste zonneauto van Vattenfall Solar Team: ‘Nuna is ons schatje’
    PREMIUM

    Oud-Roosenda­ler Joost sleutelt aan de nieuwste zonneauto van Vattenfall Solar Team: ‘Nuna is ons schatje’

    ROOSENDAAL/DELFT - Als het een beetje meezit wint zonneauto NunaX in oktober niet voor het eerst de World Solar Challenge. Mocht dat zo zijn, dan heeft die overwinning ook een Roosendaals tintje: oud-Roosendaler Joost Reniers - student werktuigbouwkunde aan de TU in Delft - is een van de studenten die verantwoordelijk is voor de bouw van de zonnekrachtpatser van het Vattenfall Solar Team: ,,Het wordt weer heel spannend.’’