Volledig scherm
Wethouder Jan Mollen met de winnaars van de ontwerp-wedstrijd Vince en Abdel. © Peter Braakmann

De borden van Vince en Abdel waarschuwen straks het verkeer in Halderberge

OUDENBOSCH - Tientallen leerlingen van alle basisscholen in Halderberge deden begin oktober mee aan de Week van de Veiligheid. De opdracht luidde een verkeersbord voor een 30- of 50-kilometergebied ontwerpen.

Na een eerste selectie en nog één rolden de tekeningen van de 9-jarige Vince van basisschool ‘t Bossche Hart in Bosschenhoofd en de 7-jarige Abdel van De Regenboog in Oudenbosch als mooiste schetsen uit de bus. Gisteren waren de leerlingen op het gemeentehuis waar ze hun tekening uitvergroot op een emaillen bord terugzagen. De borden krijgen de komende tijd nog een echte plaats aan twee straten waar deze snelheid van toepassing is, ergens in Halderberge.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.