17-02-2020 - Roosendaal - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - Gouden Bolhoed dit jaar naar Ruud van Osta
Volledig scherm
17-02-2020 - Roosendaal - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - Gouden Bolhoed dit jaar naar Ruud van Osta © Pix4Profs/Peter Braakmann

De 47e Gouden Bolhoed is voor oud-prins Ruud van Osta: ‘Een ware verbinder’

ROOSENDAAL - Een ware verbinder, betrokken bij tal van leutige activiteiten voor jong en oud en de eerste hoogheid die destijds in vol ornaat naar de presentatieavond van het carnavalsgezelschap IQ Aarmoei-nieke kwam. Voor het IQ is het dus eigenlijk niet meer dan logisch: de 47e Gouden Bolhoed is voor oud-prins Ruud van Osta. 

Van Osta kreeg die onderscheiding tijdens de jaarlijkse presentatieavond van het IQ in een afgeladen theater De Kring. De uitreiking is een van de vaste onderdelen van een verder ludiek en bij vlagen satirisch programma. 

Verhuizen

Zo kreeg burgemeester Han van Midden een verhuisdoos aangeboden van het gezelschap. Te gebruiken voor zijn verhuizing naar - als het aan het IQ ligt - nieuwe burgemeesterswoning, pal boven café De Veestallen. Eén doos, dus. Niet omdat Van Midden niet genoeg spullen heeft, maar meer omdat er niet meer plek is in dat huisje. 

Puinhopen

Ook politiek Roosendaal kwam ter sprake. Zo zag Bert Mathijssen liever niet dat wethouder Toine Theunis naar Bergen op Zoom zou verkassen, om de financiële puinhopen van de buurgemeente op te lossen. Beter stuurt Roosendaal Cees Lok die kant op. Is die in één klap daar de beste wethouder, dacht Mathijssen hardop.

Hoogtepunten

Andere hoogtepunten van de avond waren de optredens van Mieke Spekman en mede-bolhoeddragers Martine van de Kar en Annelieke Danen. Spekman zong een lied over bouwplannen die in de war worden geschopt door tal van beschermde diersoorten, Van de Kar en Danen spraken Van Midden in plat Roosendaals toe. Om hem nog een beetje te helpen met het onder de knie krijgen van het Tullepetaonse dialect, werd alles voor hem in het Nederlands vertaald.