Volledig scherm
Dat het niet helemaal droog bleef, deerde de bezoekers van het salsa-evenement eerder dit jaar niet. © Pix4Profs/Tonny Presser

Cultuurplein Tongerloplein zoekt meer samenwerking

ROOSENDAAL - Het gaat goed met de Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo. Dat constateert het vierkoppige bestuur aan de vooravond van het begin van het tweede deel van de serie evenementen op het plein. 

Die tweede helft wordt op zondag 25 augustus afgetrapt met Plein7 Recover NL, een middag met coverbands Sheewawah, Copy Cat en Van eigen Bodem.

Publiekstrekkers

In het zesde jaar van hun activiteiten zien voorzitter Ruud van Osta, secretaris Frans Witteveen, penningmeester Pim van de Berg en programma-coördinator Jan Hendriks nog steeds dat er ieder jaar iets meer bezoekers de weg naar het cultuurplein weten te vinden. ,,Het salsa-event trok dit jaar écht veel volk'', zegt Van Osta. Andere vaste publiekstrekkers zijn bijvoorbeeld de Beatles-dag, altijd goed voor een bomvol Tongerloplein.

Quote

Het sal­sa-event trok dit jaar écht veel volk

Ruud van Osta

Maar de Stichting wil niet stil blijven zitten, er zijn serieuze plannen om de vleugels wat verder uit te slaan. Vooral samenwerking met meer andere (culturele) partijen moet het cultuuraanbod op het plein naar een hoger niveau tillen.

Samenwerking met bioscoop

Zo wordt er hardop nagedacht over een samenwerking met de nieuwe bioscoop. ,,Er komt een nieuwe film over Woodstock aan, dat kunnen we combineren met een evenement in die stijl.''

Daarnaast hoopt de Stichting op meer inkomsten: ,,In de adviesnota Cultuur Verbindt Roosendaal staat dat wij, maar ook de openluchttheaters van Roosendaal en Nispen en Cinema Paradiso mogelijk structurele subsidie kunnen krijgen.'' Met die extra inkomsten zou ook meer georganiseerd kunnen worden.

Maar voorlopig gaat de focus eerst naar de tweede serie activiteiten op het Tongerloplein. Die eindigt dit jaar op 22 december met Tongerlo Kerst.