Volledig scherm
Panorama centrum Rucphen begin dit jaar. © BN DeStem/foto Alfred de Bruin

Centrumplan Rucphen valt 5 ton duurder uit

RUCPHEN - De herinrichting van het dorpshart van Rucphen valt ruim 5 ton duurder uit dan de  twee miljoen euro waar eerder rekening mee werd gehouden.  

Dat komt omdat de plannen gaandeweg werden aangepast, zegt het college van B en W. Dat gebeurde onder meer op aandringen van de gemeenteraad en inwoners die vonden dat het nieuwe dorpsplein wel erg klein uit zou vallen. 

Aankoop pand om plein groter te maken

Daarom werd een pand aangekocht waardoor het nieuwe plein groter kan worden. Bovendien is het herinrichtingsgebied van de Raadhuisstraat sowieso verlengd tot aan de Achterhoeksestraat, zo laat het college in een persbericht weten.

Extra parkeervakken, aantrekkende economie, geluidwerende maatregelen

En er zijn nóg een paar redenen waarom het allemaal duurder wordt: aanleg extra parkeervakken,  gestegen bouwkosten door de aantrekkende economie en geluidwerende maatregelen bij vier woningen aan de Julianastraat en Van Glymestraat als gevolg van het verleggen van de Rucphense Vaartkant; daardoor zouden bewoners last van verkeerslawaai kunnen krijgen. 

Appartementen krijgen ondergrondse containers: fraaier vindt college

Versleten afvalbakken worden bij de herinrichting vervangen en er komen ondergrondse containers bij de nieuw te bouwen appartementen omdat dat er volgens het college mooier uitziet. Waar de vijf ton vandaan moet komen, kon  wethouder René Lazeroms woensdagmiddag niet aangeven.  Hij was onbereikbaar voor een toelichting. 

Volledig scherm
Het oorspronkelijk ontwerp voor de herinrichting van het centrum van Rucphen. © Gemeente Rucphen