Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pix4Profs / Johan Wouters

Busmaatschappij Arriva schrapt ‘rondje Kalsdonk’ vanwege centrumring: ‘Halen de rijtijden niet meer’

ROOSENDAAL - Busmaatschappij Arriva heft het ‘rondje Kalsdonk’ met ingang van volgend jaar op. Lijn 2 wordt niet langer door, maar juist langs Kalsdonk geleid. Noodlijn 12 tussen Kalsdonk en het station en de binnenstad wordt vanwege het lage gebruik helemaal geschrapt.

Daarmee vervallen ook twee bushaltes midden in de wijk: die aan de Kalsdonksestraat en de Philipslaan. Volgens Arriva houdt ‘bijna de hele wijk’ Kalsdonk met haltes in de Professor Aalbersestraat en Van Beethovenlaan voor de lijnen 1, 2 en 312 en de haltes Waterstraat en Spoorstraat voor de lijnen 4, 103 en 111 voldoende opstapplaatsen op maximaal 400 meter lopen.

  1. Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’
    PREMIUM

    Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’

    ROOSENDAAL - Ze zijn wat zwaarder, wat grijzer en die wilde haren zijn ze vaak letterlijk kwijt. Maar de herkenning is er, zaterdagmiddag bij de reünie van Elke’s Pub en Den Duysent Vresen. Bij de Moriaan komen oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten samen om herinneringen op te halen aan de roemruchte cafés waar ze in de jaren zeventig kind aan huis waren. ,,Once upon a time in Roosendaal’', verzucht Kees Luijkx, de uitbater van destijds.