De man weigerde een blaastest te doen.
Volledig scherm
De man weigerde een blaastest te doen. © ANP XTRA

Brokstukken vallen van auto op A58, waarschijnlijk nadat dronken bestuurder (25) doorrijdt na ongeluk

ROOSENDAAL - Een zwaar beschadigde auto is vrijdagnacht op de A58 bij Roosendaal brokstukken verloren. De bestuurder (25) was volgens de politie zichtbaar dronken en had mogelijk een ongeluk gehad. Hij stopte echter niet en wisselde bij winkelcentrum Rosada doodleuk van auto. 

De politie kwam de man op het spoor na een tip van iemand die de zwaar beschadigde auto zag rijden Rosada. De tipgever zag de man parkeren, uitstappen en in een andere auto stappen. Hij werd opgehaald door iemand anders. De beschadigde auto liet hij op de parkeerplaats achter. 

Dankzij het signalment van de tweede auto en de man, kon de politie hem al binnen een paar minuten aan de kant zetten. Dat was aan de Sint Josephstraat. De bijrijder van de auto was zichtbaar dronken, maar weigerde een blaas- en ademtest. 

Voor de politie is het duidelijk dat het gaat om de bestuurder van de eerste auto. Een takelbedrijf heeft zijn auto weggesleept. Die wordt onderzocht door de politie. Essentiële onderdelen van de auto werden later teruggevonden op de A58. De politie denkt dat hij een ongeluk heeft gehad en daarna is doorgereden. 

De 25-jarige man zit nog vast. Waar hij vandaan komt is nog niet bekend. Hij wordt zaterdag ondervraagd over zijn acties en agenten hebben tegen hem aangifte gedaan voor belediging.