Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal.
Volledig scherm
Het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. © Bravis ziekenhuis

Bravis ziekenhuis genoodzaakt IC-capaciteit te verdubbelen door forse toename coronapatiënten

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Het aantal coronapatiënten dat IC-verpleging nodig heeft is sinds afgelopen weekend fors toegenomen. Dinsdag lagen op de intensive care negentien patiënten met corona tegenover negen afgelopen vrijdag. Om de druk op te kunnen vangen heeft het Bravis ziekenhuis de capaciteit van zijn IC verdubbeld.

Onder normale omstandigheden heeft het Bravis ziekenhuis vijftien bedden op de IC staan. Dat aantal is verdubbeld naar dertig, waarvan 24 bedden bestemd zijn voor coronapatiënten. Op de locatie Bergen op Zoom is de verkoeverafdeling nu ook in gebruik als Intensive Care met zes bedden voor IC-patiënten die geen corona hebben.

Meer medewerkers

Naast de bedden is het aantal medewerkers op de IC ook uitgebreid. Medewerkers uit de operatiekamers van het ziekenhuis zijn nu aan het werk op de intensive care. Daarnaast helpen apothekersassistenten bij het gereedmaken van medicatie.

,,Wij prijzen ons gelukkig dat zoveel medewerkers de intensive care ondersteunen”, laat het ziekenhuis weten in een reactie. 

Totaal aantal coronapatiënten

In totaal lagen in het Bravis ziekenhuis dinsdag 49 patiënten met corona. Daarvan zijn acht patiënten afkomstig uit andere ziekenhuizen. In het afgelopen etmaal zijn opnieuw twee coronapatiënten overleden. Het totaal aantal overleden patiënten met corona komt daarmee in het Bravis ziekenhuis op 13 personen.

Het totaal aantal patiënten met coronavirus dat is ontslagen uit het ziekenhuis is opgelopen tot 43 personen.

Medewerkers worden weer getest

Deze week start laboratorium Microvida in het Bravis ziekenhuis met een nieuwe machine waarmee testen sneller geanalyseerd kunnen worden. Met dit apparaat is het mogelijk om zo'n duizend monsters per dag te verwerken. Hierdoor is het weer mogelijk om medewerkers van het ziekenhuis te testen. Medewerkers met forse luchtwegklachten of koorts worden getest, evenals medewerkers van de spoedeisende hulp, intensive care en de cohortafdeling met milde klachten.