De hele Bergse club bijeen toen de teams vorig jaar mee deden aan de Europese kampioenschappen in Kalkar. Nu is Boogie Down ook wereldkampioen.
Volledig scherm
De hele Bergse club bijeen toen de teams vorig jaar mee deden aan de Europese kampioenschappen in Kalkar. Nu is Boogie Down ook wereldkampioen. © onbekend

Boogie Down streetdance-club gaat van Europese naar wereldtitel

BERGEN OP ZOOM - Europees kampioen streetdance. Zo mocht de Bergse dansschool Boogie Down zich al noemen. Sinds zondag zijn ze ook de beste van de wereld in deze discipline. Het gebeurde op de wereldkampioenschappen in het Schotse Blackpool.

Het achtkoppige team onder leiding van coach Ivana Suijkerbuijk voerde voor een tot de nok toe gevulde danshal de optredens tot in de perfectie uit. Maar naar eigen zeggen hadden de acht kids de afgelopen tijd voor het behalven van deze wereldtitel alles opzij gezet. Aan het WK deden honderden teams uit de hele wereld mee. Achter het Bergse team dat voor Nederland uitkwam, eindigden België op een tweede plaats.

Van tevoren hadden Ivana en haar team Rusland als grootste concurrent ingeschat ‘die trainen bijna 24-uur per dag’, maar er bleken meer topteams aanwezig te zijn. Ivana: “Er waren best veel Aziatische teams, die hadden de bovenhand.” Nummer twee werd uiteindelijk België.

Hoewel de winst al even gevierd werd achteraf, kunnen de danstalenten nog op een extra feestje rekenen. Ivana verwacht dat er nog een grote huldiging komt op de dansschool.

Ook de hiphoppers van CDKidz uit Veldhoven zijn op hetzelfde toernooi wereldkampioen geworden, in de categorie Advanced voor dansers onder de zestien jaar. Volgens een trotse Diani Schoofs wordt er voor hen maandagmiddag een welkomstcomité georganiseerd op Eindhoven Airport.