Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Waterschap De Dommel

Blauwalg aangetroffen in vijver aan de Mosberg in Roosendaal

ROOSENDAAL - In de vijver aan de Mosberg in de Roosendaalse wijk Weihoek is door waterschap Brabantse Delta blauwalg geconstateerd. Dat laat de gemeente Roosendaal weten. 

De gemeente raadt mensen aan contact met het water te vermijden, ook dieren kunnen last hebben van het water. Contact met blauwalg kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via binnenkrijgen, kan dit ook maag- en darmklachten veroorzaken. 

Het is dit jaar meegevallen met blauwalg in de gemeente Roosendaal. De vijver aan de Mosberg is vooralsnog de enige locatie in de stad waar de bacterie in het water is aangetroffen. In de hele gemeente is de bacterie alleen in de vijver bij Ottermeerhoeve in Wouwse Plantage gevonden.

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”