Bas van 't Wout wordt op paleis Noordeinde beëdigd door koning Willem-Alexander tot demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat.
Volledig scherm
Bas van 't Wout wordt op paleis Noordeinde beëdigd door koning Willem-Alexander tot demissionair minister van Economische Zaken en Klimaat. © ANP

Bas van 't Wout uit Hoeven voor tweede keer in half jaar tijd door de koning beëdigd

DEN HAAG/HOEVEN - Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend Bas van ‘t Wout benoemd tot minister van Economische Zaken en Klimaat. De VVD-er, woonachtig in Hoeven, volgt Eric Wiebes op, die vorige week opstapte vanwege zijn verantwoordelijkheid in de toeslagenaffaire. Wiebes wilde niet net als de rest van het gevallen kabinet demissionair aanblijven.

 1. Toekomstig minister Bas van ’t Wout komt uit Hoeven: ‘Als iemand het kan, is hij het wel’
  PREMIUM

  Toekomstig minister Bas van ’t Wout komt uit Hoeven: ‘Als iemand het kan, is hij het wel’

  HOEVEN- Integer, een harde werker, kalm, maar ook een fervent PSV-supporter, een degelijk pianospeler (van Frédéric Chopin tot André Hazes) én een goede vriend. Intimi uit Hoeven zijn laaiend enthousiast over plaatsgenoot Bas van ’t Wout (VVD), beoogd opvolger van de vorige week opgestapte Eric Wiebes als minister van Economische Zaken en Klimaat. ,,Als er iemand hiervoor geschikt is, dan is het Bas wel.’’ Maar wie is Bas van ’t Wout eigenlijk?
 1. Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek
  Play

  Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek

 2. Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland
  Play

  Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland