Volledig scherm
16-06-2017 - Roosendaal - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - Retro festival Back to the Fifties op de markt in Roosendaal © Pix4Profs/Peter Braakmann

Back to the Future op de Markt in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het lijkt wel een scène uit Back tot the Future. Je loopt met je zondagse vaderdagboodschapjes door de binnenstad en aangekomen op de Markt beland je ineens in de fifties. Alsof je in een tijdmachine gestapt bent en tussen de de vetkuiven en petticoats naar buiten komt.

Maar schijn bedriegt. Want we zijn nog steeds in 2019 en in Roosendaal. De Markt staat zondagmiddag in het teken van Retro Back to the Fifties, de vijfde editie alweer van dit festival, dat georganiseerd wordt door Corné Rossen. Dat is elk jaar weer een lust voor het oog en dat is dit jaar niet anders. Op de Markt staat het vol met mannen met vetkuiven,bakkebaarden en de armen voor tattoos. Aan hun arm een dame met petticoat of kokerrok en het haar in een paardenstaart.

Internationale bands

Speciaal voor deze lustrumeditie staan zondagmiddag drie internationale bands op het podium: ' 'Sandy & the wild Wombats' uit Duitsland, 'Jake Calypso and his Red Hot’ uit Frankrijk en ‘Daddy to the Rescue', uit Nederland. Zaterdag is er al een Pre Party geweest in Time Out, met de band 'Old No 7', met Roosendaler Walther Heijnen, oftewel Rockin Wally, op de bas.

Dansen valt niet mee

Sandy schreeuwt zondagmiddag de longen uit het frêle lijf, begeleid door haar wilde Wombats. De fifties zijn inmiddels al een tijdje geleden, maar de muziek staat nog steeds als een huis. Van heinde en verre zijn de fans naar Roosendaal gekomen. ,,Wij komen uit België en reizen regelmatig naar zulke festivals. In Roosendaal komen we altijd graag, erg plezant met al die terrassen'', zeggen Bart en Leonie uit Wommelgem, die beiden prachtig uitgedost zijn. Met plezier kijken ze naar de capriolen op de dansvloer. Zeventigers zijn het soms al, die daar met een brede lach staan te dansen op de muziek uit hun jeugd. Maar goed, de jaren vijftig zijn natuurlijk wel al een tijdje geleden. Dat dansen valt niet altijd mee. Een danseres geeft het dan ook al snel op. ,,Mijn knieën!''