Volledig scherm
De auto hing met een wiel over de rand van de kade. © Wijkagent Tolberg

Automobilist parkeert auto bijna in het water in Roosendaal, bergen gaat maar net goed

ROOSENDAAL - Een automobilist in Roosendaal haalde vrijdagochtend bijna een nat pak. Hij belandde met zijn auto net niet het water in op de Westelijke Havendijk. De auto bungelde met een wiel over de rand van de kade en moest voorzichtig worden weggetakeld. 

De auto kon alleen worden weggesleept door een band vast te maken aan het voorwiel van de auto dat boven het water hing. Door de wankele positie van het voertuig, bleek dat nog een grote uitdaging voor de berger. Uiteindelijk moest de politie helpen om te voorkomen dat de auto met berger en al in het water zou vallen. 

Uiteindelijk is het gelukt de auto weer met vier wielen op de kant te krijgen. Hoe het kwam dat de bestuurder met de auto bijna het water in reed, is niet duidelijk. 

  1. Oud-Roosendaler Joost sleutelt aan de nieuwste zonneauto van Vattenfall Solar Team: ‘Nuna is ons schatje’
    PREMIUM

    Oud-Roosenda­ler Joost sleutelt aan de nieuwste zonneauto van Vattenfall Solar Team: ‘Nuna is ons schatje’

    ROOSENDAAL/DELFT - Als het een beetje meezit wint zonneauto NunaX in oktober niet voor het eerst de World Solar Challenge. Mocht dat zo zijn, dan heeft die overwinning ook een Roosendaals tintje: oud-Roosendaler Joost Reniers - student werktuigbouwkunde aan de TU in Delft - is een van de studenten die verantwoordelijk is voor de bouw van de zonnekrachtpatser van het Vattenfall Solar Team: ,,Het wordt weer heel spannend.’’