Medewerker van Arcadis zoekt in het buitengebied van Made naar DNA van de grote modderkruiper in sloten langs het toekomstige tracé van de 380 kV-hoogspanningsleiding.
Volledig scherm
Medewerker van Arcadis zoekt in het buitengebied van Made naar DNA van de grote modderkruiper in sloten langs het toekomstige tracé van de 380 kV-hoogspanningsleiding. © Arcadis

Arcadis zoekt sporen van modderkruiper langs 380 kV-tracé

ROOSENDAAL - Netbeheerder TenneT heeft op veertig plekken langs de toekomstige 380 kV-hoogspanningsleiding in West-Brabant watermonsters laten nemen in sloten en beekjes. Het onderzoek richt zich op de aanwezigheid van de grote modderkruiper. 

 1. De jeugd mag weer zwemmen in Oud Gastel: ‘We hebben heel wat moeten afzeggen’

  De jeugd mag weer zwemmen in Oud Gastel: ‘We hebben heel wat moeten afzeggen’

  OUD GASTEL - De tijd van uitslapen op zaterdag is er voor de leden van reddingsbrigade/zwemvereniging de Vuurtoren uit Oud Gastel voorlopig niet meer bij. Maar zeker niet met tegenzin doken ze al om 08.45 uur weer in het verwarmde Gastelse zwembad. En dat is heel lang geleden. Sam Jansen was niet te houden en zorgde voor de eerste plons. De rest volgde hem meteen. Volgens beheerder Roeland Appels is het van september 2019 geleden dat hier gezwommen wordt.
 1. In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'
  Play

  In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'

 2. Hamerslagen op het Banjaardstrand
  Play

  Hamersla­gen op het Banjaard­strand