Arboretum Oudenbosch
Volledig scherm
Arboretum Oudenbosch © Arboretum

Arboretum Oudenbosch weer open voor het publiek

OUDENBOSCH - Liefhebbers van de prunus avium (zoete kers), de fagus sylvatica atropunicea (bruine beuk) en de leycesteria formosa (fazantenbes) kunnen hun hartje weer ophalen in het Oudenbossche Arboretum. De botanische tuin is met enige vertraging weer geopend voor publiek.

 1. Martelkamers verbazen dorp niet: 'We wisten ook wel dat er iets niet klopte’
  PREMIUM

  Martelka­mers verbazen dorp niet: 'We wisten ook wel dat er iets niet klopte’

  WOUWSE PLANTAGE - Plots is het rustige dorp Wouwse Plantage wereldnieuws. De aangetroffen martelkamers zorgen voor een golf van afschuw. Zelfs op CNN en BBC hebben ze aandacht voor het Pindorp. Buurtbewoners reageren geschrokken, maar niet echt verbaasd. ,,We wisten ook wel dat er iets niet klopte.” Het grootste evenement in het dorp is de wielerwedstrijd de Hel van de Pin. Deze naam krijgt na de vondst een lugubere bijsmaak.
 2. Positie arbeidsmigranten: corona legde vinger op zere plek. ‘Twaalf uur werken en in badkuip slapen, kan niet’
  PREMIUM

  Positie arbeidsmi­gran­ten: corona legde vinger op zere plek. ‘Twaalf uur werken en in badkuip slapen, kan niet’

  DEN BOSCH - Hoe krijg je voor elkaar dat weerstand tegen migrantenhuisvesting verdwijnt? Wethouder Mathijs van Oosten van de gemeente Altena kwam dinsdag in het provinciehuis in Den Bosch met een simpele en effectieve tip: laat arbeidsmigranten zelf aanschuiven bij de gesprekken. ,,Als iemand vertelt dat hij na twaalf uur werken in een badkuip moest slapen, snapt iedereen dat er snel wat moet gebeuren.”