Roosendalers kunnen dit jaar niet drie, maar vier dagen genieten van foodtruckfestival Appeltje Eitje
Volledig scherm
Roosendalers kunnen dit jaar niet drie, maar vier dagen genieten van foodtruckfestival Appeltje Eitje © pix4profs/petervantrijen

Appeltje Eitje groeit als kool: Roosendaals foodtruckfestival gaat naar vier dagen

ROOSENDAAL - De organisatoren van Appeltje Eitje in Roosendaal hebben de smaak te pakken: de vierde editie van het foodtruckfestival duurt niet drie, maar vier dagen. 

Dat laten Jeroen Klein en Koen Vaas van evenementenbureau Trophies Events weten. Daarnaast verschuift het foodtruckfestival een paar weken op. Werd het evenement vorig jaar in de tweede week van mei gehouden, dit jaar staan 21, 22, 23 24 mei gereserveerd. ,,We plakken Hemelvaart er aan vast’’, zegt Jeroen Klein.

Ander voordeel van het verschuiven van het festival: door twee weken later te gaan zitten, denken de jongens ook meer kans op goed weer te hebben. 

Weer in het Vrouwenhofpark

Quote

Ook aan vegetari­sche eters is dit jaar gedacht

Jeroen Klein

Wat niet verandert, is dat het festival ook dit jaar weer in het Roosendaalse Vrouwenhofpark gehouden wordt. Er moeten die vier dagen zo'n twintig verschillende foodtrucks het grasveld op rollen. Vaas en Klein benadrukken daarbij altijd dat geen twee trucks dezelfde soort gerechtjes aanbiedt. Ook aan vegetarische eters is dit jaar gedacht.

Meer muziek en kinderactiviteiten

Quote

We plakken Hemelvaart er dit jaar aan vast

Jeroen Klein, Trophies Events

Vaas en Klein grijpen die extra dag van Hemelvaart aan voor een uitgebreide muziekavond, met coverbands van hoogstwaarschijnlijk Abba en Ed Sheeran. ,,Vrijdag komen er dj's, zaterdag is er live muziek en zondag is de familiedag’’, kondigen de mannen aan. 

Daarbij wordt er onder meer een kindertheater ingevlogen. Verder is er voor de kinderen voor springkussens gezorgd, kan er geknutseld worden en op zaterdag en zondag loopt er een schmincker over het veld. 

Vaste prik op de kalender

Trophies Events is in Roosendaal ook het bureau achter het Appeltje Eitje Bierfestival.
Volledig scherm
Trophies Events is in Roosendaal ook het bureau achter het Appeltje Eitje Bierfestival. © peter van trijen/pix4profs

Appeltje Eitje is na een paar jaren al een vaste waarde op de Roosendaalse evenementenkalender. Het festival trok de afgelopen edities steeds duizenden mensen naar het Vrouwenhofpark. 

Vorig jaar werd er nog een muntjes-systeem geïntroduceerd, dat moet veiliger en sneller werken voor zowel bezoekers als de mensen van de foodtrucks. Ook bij de vierde keer blijft het evenement gratis te bezoeken. 

Wanneer nou precies?

Appeltje Eitje barst op donderdag 21 mei om 14.00 uur los en duurt die dag tot 23.00 uur. Op vrijdag 22 mei en zaterdag 23 mei kunnen mensen steeds tussen 13.00 uur en 23.00 uur terecht. Op zondag 24 mei begint Appeltje eitje om 13.00 uur en duurt het tot 21.00 uur. 

Meer info is te vinden op de Facebook-pagina.