Volledig scherm
PREMIUM
Het centrumplan Rucphen, met tijdpad © Gebr. Oomen BV

App begeleidt aanpak Centrumplan Rucphen

RUCPHEN - Voor de herinrichting van het Rucphense dorpshart klinkt maandag het startschot. Van het eerste moment kunnen geïnteresseerden - van omwonende tot ondernemer- op de hoogte blijven van de vorderingen. Aannemingsbedrijf Gebroeders Oomen uit Sprundel zet daarvoor een speciale app in. De werkzaamheden duren twee jaar. Voor het project is na enkele bijstellingen circa drie miljoen uitgetrokken.

Speciaal voor smartphones heeft de aannemer de app ‘Centrumplanrucphen’ ingericht. Volgens André Broos van het bouwbedrijf is eerder ervaring met projecten in Oudenbosch (route door centrum) en Etten-Leur (Van Bergenplein) opgedaan. De app is voor Rucphen omgebouwd en aangepast. ,,Onze ervaring is dat websites in dit soort gevallen minder worden geraadpleegd’’, zegt Broos. ,,Mensen kunnen nu in één oogopslag zien waar we bezig zijn.’’

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.