Columnist Freek Verhulst bij de Ikea in Wilrijk. Misschien wel op een dinsdagmiddag.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Freek Verhulst bij de Ikea in Wilrijk. Misschien wel op een dinsdagmiddag. © Google Streetview en Peter van Trijen/pix4profs

Als de Ikeapolonaise de hemel is waar iedereen zo naar snakt, laat mij dan maar in de hel

columnHoewel ik als Oudenbosschenaar met een ‘koepel in de kop’ schijn te zijn geboren, ben ook ik niet roomser dan de paus. In een paar dagen tijd ging ik twee keer de grens over, terwijl me op borden boven de snelweg nog zó werd gevraagd dat ‘niet onnodig’ te doen.

  1. Laatste ‘Nederlandse invasie’ nu school weer opstart bij noorderburen? “Hun lockdown was de beste reclamecampagne ooit voor onze stad”
    Antwerpen

    Laatste ‘Nederland­se invasie’ nu school weer opstart bij noorderbu­ren? “Hun lockdown was de beste reclamecam­pag­ne ooit voor onze stad”

    Maandag 10 januari bergen kinderen in zowel België als Nederland hun speelgoed en outdoorschoenen op om weer aan de schoolbanken plaats te nemen. En dat is zichtbaar in het centrum van Antwerpen: bijna alle winkels zijn open, maar de aanwezigheid van onze noorderburen nam - na een zeer drukke zaterdag - beduidend af. “Volgende week verwachten we opnieuw een normale gang van zaken. Maar als hun lockdown verlengd wordt...”