Volledig scherm
Moerdijk - 30-10-2018 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Na de drukste ochtendspits vanmorgen van 2018 tot zover, is het ook vanavond met de vele regenval en wind druk op de A58 bij Etten-Lur. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

A58 richting Roosendaal drie nachten dicht

ETTEN-LEUR - De A58 is in de nachten van dinsdag, woensdag en donderdag afgesloten tussen oprit (19) Etten-Leur West/Vosdonk en afrit (23) Roosendaal-Oost in de richting van Roosendaal. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de snelweg.

Het stuk snelweg is drie nachtenlang dicht tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Hetzelfde geldt voor de parkeerplaats Hoezaar met aangrenzend tankstation. De op- en afritten die zich bevinden tussen oprit 19 en afrit 23 zijn al vanaf 20.00 uur afgesloten.

De extra reistijd kan vanwege het onderhoud oplopen tot twintig minuten. Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Onderhoud

Rijkswaterstaat richt zich tijdens de werkzaamheden op onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben. Zo wordt er onder andere gewerkt aan het onderhoud aan de vangrail, vervangen van voegovergangen en asfaltering.

Volledig scherm
A58 © Rijkswaterstaat
  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.