Volledig scherm
PREMIUM
© Wilma van der Maten

Pakistan vakantieland? Ja, echt waar!

Pakistan is door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de top 10-reisbestemmingen die je in 2019 moet bezoeken. Het blad roemt de mooie berggebieden, de rijke cultuur en de enorme gastvrijheid. Maar hoe veilig is het land, vooral bekend vanwege bomaanslagen, voor westerse toeristen?

In de Hunza-vallei in de Himalaya halen boeren de winteroogst van hun akkertjes. Omzoomd door witte bergpieken en een strakblauwe lucht lijkt dit landschap op Zwitserland. De regio Gilgit-Baltistan, met de hoogste besneeuwde bergtoppen van de wereld, staat niet alleen bekend als de mooiste streek van de islamitische republiek, maar ook als de meest vredelievende. ,,Wij hebben in de vallei niet eens een gevangenis'', vertelt een lachende prins Abbas.

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.