Volledig scherm
PREMIUM
© Will Byington

Mee op de Jon Bon Jovi Cruise: rocken op open zee

ReizenIn Amerika bestaan al jaren cruises met aan boord liveoptredens van je favoriete artiest. Mark Roos scheepte in voor de Jon Bon Jovi Cruise en beleefde vier memorabele dagen.

In de haven van Nassau op de Bahama’s arriveert een grote limousine. Enkele oplettende passagiers op de Norwegian Jade, een van de zeventien cruiseschepen van Norwegian Cruise Lines, hebben het opgemerkt. HIJ is er.

Het gerucht verspreidt zich als een lopend vuurtje over het dertien verdiepingen tellende schip. In de overbevolkte jacuzzi, bij de ligstoelen op het zonnedek naast het zwembad, in de fitnessruimte, in het casino en in de cocktailbarretjes: overal klinken op opgewonden toon dezelfde drie woorden.

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.