Het eindeloze gevecht tegen ‘monsters’ van cruiseschepen in Venetië

VideoVenetië is de gigantische cruiseschepen die dwars door hun stad varen beu. Vorig weekend ging dat mis toen vier toeristen gewond raakten nadat een losgeraakt schip op hun boot knalde. Duizenden Italianen gingen gisteren de straat op om te protesteren.

Op de kade van het kanaal van Giudecca wapperen honderden vlaggen met de tekst ‘NO grande navi’ NEE tegen de grote schepen). Ook in het water dobberen tientallen bootjes met vlaggen, om over het water mee te varen met de protestmars. Daniela kijkt tegen de zon in richting de haven voor cruiseschepen, tweehonderd meter verderop. ,,Om half vijf zou er eentje moeten komen. En dan om vijf uur en om zes uur weer twee.’’

  1. Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie
    PREMIUM
    video

    Tsjernobyl overspoeld met toeristen door HBO-serie

    Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.