Volledig scherm
Vakantiepark Hof van Salland © Lars Smook

Dit zijn de beste vakantieparken van Nederland volgens Zoover

Hof van Salland in Hellendoorn is door beoordelingssite Zoover uitgeroepen tot beste vakantiepark van Nederland. Het Hellendoornse vakantieverblijf krijgt een 9,51 als eindcijfer. In de top tien van beste vakantieparken staan nog drie andere accommodaties uit Overijssel.

Op Zoover.nl kunnen vakantiegasten hun vakantieverblijf beoordelen. 'Super vakantieverblijf. Mooie uitstekend verzorgde huisjes en het park is prachtig gesitueerd', luidt een van de reacties over Hof van Salland in Hellendoorn. Ook De Wilde Roos in Ommen krijgt een hoge beoordeling van vakantiegangers en eindigt op de tweede plaats met een 9,43. Het Friese Landal Waterpark Terherne staat op de derde plaats en behoort met een 9,43 tevens tot de beste vakantieparken van Nederland. 

Overige vakantieparken in de top tien zijn Villapark Eureka (Overijssel), Buitengoed ’t Sikkeler (Gelderland), Landal De Waufsberg (Limburg), Landal Amerongse Berg (Utrecht), De Kleine Belties (Overijssel), Erve Kleilutte (Overijssel) en Stee Aan Zee Walcheren (Zeeland). Deze vakantieparken zijn kanshebbers voor een Zoover Award die begin 2019 wordt toebedeeld aan de best beoordeelde accommodaties van 2018.

Selectiecriteria

De top tien is gebaseerd op reviews die van augustus 2017 tot en met juli 2018 op zoover.nl zijn geplaatst. Daarbij is gekeken naar het gemiddelde waarderingscijfer. Alleen vakantieparken die de afgelopen twaalf maanden minimaal dertig reviews hebben gekregen zijn meegenomen in de analyse.

Volledig scherm
© Zoover