Iedereen vanaf 12 jaar die vanaf 8 augustus de Nederlandse grens over komt moet volledig zijn gevaccineerd of een negatieve coronatest kunnen laten zien.
Volledig scherm
Iedereen vanaf 12 jaar die vanaf 8 augustus de Nederlandse grens over komt moet volledig zijn gevaccineerd of een negatieve coronatest kunnen laten zien. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Coronatest in het buitenland kan flink in de papieren lopen

Wie na 8 augustus zonder coronaprik of negatieve coronatest de Nederlandse grens over komt, riskeert een boete van 95 euro. Heel wat families moeten nu met hun kinderen vanaf 12 jaar op hun vakantieadres op zoek naar een testlocatie. Maar dat kan nog flink in de papieren lopen.

 1. Vakantiegangers moeten op zwarte zaterdag rekenen op lange files op Duitse en Franse snelwegen

  Vakantie­gan­gers moeten op zwarte zaterdag rekenen op lange files op Duitse en Franse snelwegen

  De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, waarschuwt vakantiegangers dat de veelgebruikte snelwegen A1 en A61 in Duitsland deels onbegaanbaar zijn door de schade die het hoogwater deze maand heeft aangericht. Er zijn omleidingsroutes van tientallen kilometers lang, maar bestuurders moeten overal rekening houden met lange files. In Frankrijk wordt het morgen ook druk op de weg vanwege de beruchte zwarte zaterdag, waarschuwt de ANWB. ,,Als het even kan, vertrek pas zondag.”
 2. Bootdrama op Gardameer met Nederlandse vriendengroep krijgt mogelijk nog een staartje
  zwaargewonde

  Bootdrama op Gardameer met Nederland­se vrienden­groep krijgt mogelijk nog een staartje

  De Nederlander (22) die afgelopen weekend op het Gardameer in Italië per abuis door zijn eigen vrienden werd overvaren, ligt nog met zware verwondingen in het ziekenhuis. Als zijn herstel langer dan veertig dagen gaat duren, start Italiaanse justitie een strafrechtelijk onderzoek naar letsel door schuld. In het ergste geval kunnen dan één of meerdere vrienden van het slachtoffer een gevangenisstraf van maximaal drie jaar opgelegd krijgen, laat de plaatselijke carabinieri aan deze nieuwssite weten.