Volledig scherm
PREMIUM
© Aart-Jan Venema

Bizarre reisklachten: van vissen in de zee tot curry in India

Het jaar loopt ten einde en wij blikken terug met lijstjes in zeven thema's: sport, media, onderweg, reizen, economie, royals en koken. Medewerkers van reisorganisatie Thomas Cook houden ieder jaar de klachten van vakantiegangers bij en dat levert een uitzinnig lijstje op. 

1. ‘Wie heeft die siësta uitgevonden?’
Een gezin op vakantie in het uiterste zuiden van Spanje beklaagt zich over de ‘luie winkeluitbaters’ in het dorp waar ze in een hotel verblijven. Want elke middag als zij willen shoppen, zijn de winkels dicht. ,,Ze nemen de siësta wel erg letterlijk. Kunnen jullie die niet afschaffen?”

  1. In Bangkok gestrande Nederlanders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    In Bangkok gestrande Nederlan­ders woedend: ‘Niemand vertelt ons iets’

    Zo’n 10 passagiers van Bangkok Airways, die vanaf Bangkok naar Schiphol zouden vliegen, zijn noodgedwongen achtergebleven op hun vakantiebestemming. Door een technisch mankement ging de eerste terugvlucht van Koh Samui naar Bangkok niet door en daardoor werd de aansluitende vlucht gemist. Een van die gestrande reizigers is Dylan van Gurp uit Breda. ,,We worden gewoon aan ons lot overgelaten door Kras’’, verzucht de 24-jarige Brabander tegen deze website.