1. Nieuwe opzet Wim Hendriks Trofee smaakt naar meer: ‘Maar dat doet nog altijd zeer’
  PREMIUM

  Nieuwe opzet Wim Hendriks Trofee smaakt naar meer: ‘Maar dat doet nog altijd zeer’

  Een succes. Zo kun je de vernieuwde insteek van de Wim Hendriks Trofee gerust bestempelen. Door de steeds verminderende politie-inzet bij wielerwedstrijden was het voor de organisatie jaar na jaar moelijker om een klassieker te organiseren. Het comité gaf zich echter niet gewonnen, wat na de coronapandemie resulteerde in een doorstart voor zowel mannen als vrouwen. ,,Die eerste editie daarvan beviel goed en smaakt naar meer”, aldus wedstrijdsecretaris Ludwig Kouijzer.
  Koewacht
 2. Junioren Driedaagse leeft in weelde: populair bij de renners én bij de hoofdsponsor
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse leeft in weelde: populair bij de renners én bij de hoofdspon­sor

  AXEL – De bestuursleden hebben hun hoofd erover moeten breken. Bijna zestig aanmeldingen van teams kreeg de organisatie voor de 41ste editie van de SPIE Internationale Junioren Driedaagse, terwijl slechts 35 ploegen toegelaten zijn. Ook is het contract met de hoofdsponsor verlengd. Het tekent de populariteit van de koers. ,,Het wordt elk jaar gekker”, schetst wedstrijdvoorzitter Bram Cambier.
  Axel
 1. Terneuzense Boys zit bij Jesper Cornelissen in de genen: ‘Ik geef altijd 110 procent’
  PREMIUM

  Terneuzen­se Boys zit bij Jesper Cornelis­sen in de genen: ‘Ik geef altijd 110 procent’

  Jesper Cornelissen scoort zelden, maar in de zeventiende competitiewedstrijd van dit seizoen in de eerste klasse C was het raak. Zijn eerste treffer was meteen een belangrijke. Het leverde Terneuzense Boys drie punten op bij CVV Zwervers, een concurrent in de strijd tegen degradatie. Vlak voor de laatste training voor het volgende duel, uit bij Brielle, beschrijft hij nog eens zijn moment. ,,Ik kreeg de bal van Cor-Pieter Pander en schoot hem diagonaal in de verste hoek.”
  Terneuzen