Volledig scherm

Licor 43 komt met koffievariant voor mannen

Licor 43 komt met een variant, die vooral de mannenharten sneller moet doen kloppen. De Baristo is gemaakt met koffiebonen van het eiland Gran Canaria, die het drankje een stevige smaak geven. De maker van de bekende likeur kwam twee jaar geleden al met de meer op vrouwen gerichte zoete Orochata.

Licor 43, de naam staat voor het aantal ingrediënten, wordt sinds 1946 op grotere schaal gemaakt. Pas twee jaar geleden kwam de eerste variant op de markt. De Orochata is een zoeter, melkachtig drankje en moet vooral de vrouwelijke likeurliefhebber verleiden. Nu is er ook een versie voor mannen.

Gouden kleur

Meeliftend op de groeiende populariteit van koffie is gekozen voor een likeur die smaakt en ruikt naar koffiebonen. De bonen zijn gecombineerd met de originele ingrediënten, waardoor het drankje een donkere gouden kleur heeft. De koffiebonen komen van plantages op Gran Canaria, onderdeel van de Canarische Eilanden.

De Baristo is te koop in flessen van 700 ml en kost 21,99.

 1. Beeldbellen
  PREMIUM
  COLUMN MARGOT VERHAAGEN

  Beeldbel­len

  Afgelopen weken beeldbelde ik heel wat af met mensen, zowel zakelijk als privé. Grappig om vooral mensen die je niet zo goed kent ineens in hun natuurlijke habitat te zien zitten. Vaak ook geheel anders gekleed. Dan krijg je meteen een ander beeld van iemand; letterlijk en figuurlijk. Vaak zag ik op de achtergrond van alles gebeuren: Er liepen huisgenoten rond, iemand bleek een voor mij onverwachte voorliefde voor teddyberen te hebben en een ander had hele bijzondere posters aan de muur hangen.
 2. Jeugdherberg
  PREMIUM
  Column Margot Verhaagen

  Jeugdher­berg

  Mijn vader en moeder hebben pas verkering en gaan er een paar dagen samen op uit. We schrijven het voorjaar van 1955. Mijn moeder is 18 en mijn vader is 21 jaar. Ze fietsen vanuit Kapelle naar Bergen op Zoom, naar de jeugdherberg Klavervelden, die daar in de bossen ligt. Ze slapen er apart op slaapzalen. Volgens mijn moeder werd er streng op gelet dat de jongens en de meisjes niet konden mixen. In die tijd had je in de jeugdherbergen nog een ‘vader’ en ‘moeder’ die een oogje in het zeil hielden.