Volledig scherm
© Shutterstock

Zo kun je het beste uit je negatieve kantoorbubbel komen

Het gaat goed met de wereld, en met jou ook! Je moet het alleen wel willen zien. De Zweedse TEDx-lieveling Hans Rosling vond tien filters waardoor je negatief naar je kantoorbubbel kijkt. Work-lifeplatform Intermediair legt uit hoe je door die pessimistische filters heen kunt breken.

Kloofinstinct overbruggen

Instinctief verdelen we wereld in twee kampen: wij en zij; de armen en de rijken; hoog- en laagopgeleid; de directie en de loonslaven; koffiedrinkers en theeleuten. Handig toen we nog post-Neanderthalers waren die in één seconde moesten beslissen of we tegen een beer (gevaar) of een hert (voedsel) aanliepen. Maar de werkelijkheid is veel ingewikkelder, betoogt de Zweedse arts en statistiekenfetisjist Hans Rosling in zijn net vertaalde bestseller Feitenkennis

De middelste groep is meestal véél groter dan de twee uitersten. Dus als je een hekel hebt aan die pretentieuze Nespressodrinkers op kantoor, bedenk dan dat zij op vakantie ook oploskoffie of een bak thee drinken en dat de meeste collega’s dezelfde koffieautomaat gebruiken. Oudere afdelingsgenoten die al jouw vernieuwingsvoorstellen neerschieten? Vaak hebben zij ook frisse ideeën, als je ernaar vraagt overbrug je de kloof.

Benieuwd naar andere filters waardoor we negatief naar ons kantoorleven kijken? Lees dan hier verder op Intermediair. 

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl