Volledig scherm
PREMIUM
Jacomijn Heupink, hoofdagent bij de politie, werkt regelmatig 's nachts: ,,De sfeer is intiemer.” © Lars Smook

Werken in de nacht: ‘We zijn er eigenlijk niet voor gemaakt’

Een flink deel van de Nederlandse bevolking gooit het bioritme regelmatig om voor een nachtdienst. De een kan er beter tegen dan de ander, maar hoe zorg je dat je er het minste last van hebt?

,,Ik vind nachtdiensten niet vervelend”, zegt Heleen Lameijer (31). Ze is arts op de Spoedeisende Hulp en dat betekent af en toe een nachtdienst, twee of drie achter elkaar. ,,Het is een andere sfeer. Je zit allemaal een beetje in hetzelfde schuitje. Omdat het wat rustiger is, is het gemoedelijker en heb je wat meer tijd voor jezelf en collega’s”, vertelt ze. Slaapproblemen heeft ze niet, althans, niet meer. Ze lacht: ,,Vroeger voelde het alsof ik een jetlag had, maar ik ben eraan gewend geraakt. We hebben ook late en vroege diensten. Inmiddels kan ik altijd goed in slaap komen.”

  1. Tien tips voor vrouwelijke ondernemers van girlboss Britt Van Namen

    Tien tips voor vrouwelij­ke onderne­mers van girlboss Britt Van Namen

    Ze is amper 30 jaar oud maar runt al sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau. Interieurarchitecte Britt Van Namen is een zogenaamde girlboss die ook graag andere vrouwen wil overtuigen om eigen baas te worden. ,,Ik ben er zeker van dat als de verhalen van vrouwelijke ondernemers vaker in de kijker worden gezet veel meer vrouwen geïnspireerd raken om te ondernemen.” Ze geeft daarom tien tips aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.