Foto ter illustratie: Veel thuiswerkers beginnen naast hun collega’s zelfs de kantoorgeluiden te missen, die haal je nu in huis met een geluidsgenerator.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Veel thuiswerkers beginnen naast hun collega’s zelfs de kantoorgeluiden te missen, die haal je nu in huis met een geluidsgenerator. © Shutterstock

Vind je het te stil zonder collega's? Met deze tool speel je kantoorgeluiden thuis af

Het gemis van op kantoor werken wordt steeds groter bij veel thuiswerkers. We missen zelfs het geluid van het kopieerapparaat, kletsende collega’s of het tikken op toetsenborden. Daar heeft onderzoeker Stéphane Pigeon wat op bedacht: kantoorgeluiden voor thuis. 

Nu we de derde week in zijn gegaan van het thuiswerken, beginnen veel Nederlanders het kantoorleven te missen. Daar horen ook de geluiden van onze werkomgeving bij. De Belgische onderzoeker Stéphane Pigeon creëerde daarom een geluidsbeleving van een kantoor met alle geluiden die daarbij horen. 

Je leest een artikel van afgelopen donderdag. In ons #NLBlijftThuis-dossier rakelen we artikelen op die jou kunnen helpen om de vele uren in eigen huis door te komen.

Maskeren 

Pigeon is elektrotechnisch ingenieur en gefascineerd door geluid. Een aantal jaar geleden ontwikkelde hij een geluidsgenerator die geluiden van verschillende omgevingen nabootst. In 2013 deelt hij zijn geluiden online op een eigen website. Sindsdien trekt de pagina maandelijkse een miljoen bezoekers.

Thuiswerkers die hun werkomgeving missen, kunnen online kantoorgeluiden afspelen en zelf de geluiden harder en zachter zetten.
Volledig scherm
Thuiswerkers die hun werkomgeving missen, kunnen online kantoorgeluiden afspelen en zelf de geluiden harder en zachter zetten. © Calm Office

Hij creëert een geluidsbeleving die je meeneemt naar bijvoorbeeld een Japanse tuin, het strand of een Gregoriaans klooster. Maar via de geluidsgenerator kun je ook luisteren naar de geluiden die je hoort als je in de auto zit, in een wasserette of een café. De geluidsgenerator zorgt ervoor dat je storende geluiden niet hoort, zoals het tikken van de klok, oorsuizen of misschien zelfs je eigen gedachten, zodat je je beter kunt concentreren of makkelijker in slaap valt. 

Geruststellend 

Quote

Een aantal mensen hebben mij gevraagd om snurkgelui­den op de website te zetten omdat ze gewend zijn dat hun partner snurkt

Stéphane Pigeon

Maar dat wat de een irritant geluid vindt, is voor de ander juist geruststellend, zoals het gesnurk van een partner. ,,Een aantal mensen hebben mij gevraagd om snurkgeluiden op de website te zetten omdat ze gewend zijn om met een partner te slapen die snurkt en als die partner weg is, missen ze dat geluid’’, verklaart Pigeon aan The New York Times.

Hetzelfde geldt voor thuiswerkers die de geluiden van de werkomgeving missen: ze kunnen eigenlijk niet zonder. Deze werknemers kunnen nu dus een stukje kantoor in huis halen door de geluidsgenerator van Pigeon aan te zetten. Je kunt zelf kiezen hoe hard je de kletsende collega’s, toetsenbord- en printergeluiden of het geroezemoes aanzet. Voor het luisteren heb je geen geavanceerde koptelefoon nodig, het geluid is zo ontworpen dat je het ook gewoon vanaf je laptop kunt afspelen. 

Zo houd je je thuis vast aan de reguliere werktijd! Creative consultant en presentatrice Ginny Ramkisoen deelt tips: