Volledig scherm
PREMIUM
Tunga kan putten uit een pool van 250 ICT’ers in Egypte, Nigeria en Oeganda. © Bart Leijssenaar

Schreeuwend tekort aan ict'ers: dit Nederland­se bureau werft in Afrika

Het is een oplossing voor het schreeuwende tekort aan ICT’ers: hulptroepen uit Afrika springen online bij via de Nederlandse start-up Tunga.

Hoe de werkomstandigheden zijn voor computerprogrammeurs in Oeganda? Nou, niet heel anders dan die van hemzelf, zegt Ernesto Spruyt, die met zijn start-up Tunga Afrikaanse ICT’ers detacheert bij Nederlandse bedrijven. Hij wijst om zich heen in de flexwerkplek aan de Amsterdamse Wibautstraat. Zo moeten we het ons ongeveer voorstellen, een ‘co-workingspace’ in de hoofdstad Kampala. Hij zegt het op een toon alsof het niks bijzonders is. ,,Daar doet het internet het ook.”

  1. Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdagavond was wel even wennen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdag­avond was wel even wennen’

    MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”