Foto ter illustratie. Met z'n hoevelen mag je eigenlijk nog in een bestelbusje zitten met de huidige coronamaatregelen?
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Met z'n hoevelen mag je eigenlijk nog in een bestelbusje zitten met de huidige coronamaatregelen? © Shutterstock

Ook fikse boete voor rijden in te vol werkbusje

coronamaatregelenIs het met de huidige coronamaatregelen strafbaar om in een vol werkbusje te zitten? Op sociale media leidt de kwestie tot flinke welles-nietesdiscussies. De politie kan duidelijk zijn. Met te veel mensen in een voertuig zitten kan je een flinke boete opleveren.

Terwijl grote delen van het bedrijfsleven zijn stilgevallen, wordt op de bouwplaatsen nog flink gewerkt. Medewerker Earde Hansma van Klunder IJzerwaren in Drachten kreeg deze week een aantal klanten aan de balie die geschrokken vertelden dat ze op de bon waren geslingerd.

Waarom? Onderweg naar een klus waren de collega’s helemaal vergeten dat ze vanwege het besmettingsgevaar afstand van elkaar moeten houden. De boetes waren fors, zo begreep Hansma. Hij plaatste een waarschuwing op Facebook. Dat leverde hem hoon op, maar Hansma heeft wel degelijk een punt.

,,We concentreren ons in de eerste plaats op de publieke ruimte”, vertelt Paul Heidanus van politie Noord-Nederland tegen de Leeuwarder Courant. ,,Maar als een collega tijdens zijn surveillance op een vol busje stuit, dan kan dat resulteren in een boete.” Voor iedere volwassene komt dat neer op een bedrag van 390 euro.