Volledig scherm
Recruiter Josh Harrison heeft een controversiële mening over de hoge werkloosheid onder millennials in zijn land: 'Schuif het niet af op de maatschappij. We leven in de meest open, progressieve, op gelijkheid gebaseerde periode ooit in de geschiedenis.' © LinkedIn Josh Harrison

'Onmogelijk voor millennials om een baan te vinden? Bullshit!'

Jong en werkloos omdat het onmogelijk is een baan te vinden? 'Bullshit', meent de Britse headhunter Josh Harrison. ,,Dan doe je niet genoeg je best”, zegt hij in een veelbekeken tirade op LinkedIn. 

Harrisons tirade op LinkedIn ging snel rond op internet en in de Britse pers, schrijft Het Laatste Nieuws. De recruiter komt uit Leeds en werkt bij het Britse bedrijf Harrison Alwood. Hij reageerde op LinkedIn op een blogpost van Jack Parsons, een 24-jarige ondernemer en CEO, die zijn eigen ervaring van enkele jaren geleden uit de doeken deed en stelde dat vandaag de arbeidsmarkt voor Britse jongeren 'aan diggelen ligt'. Harrison, zelf een millennial, deed het af als 'och-arme-wij-gejammer'.

,,Ik val meteen met de deur in huis”, schrijft Harrison, die zich in zijn profiel 'een van de meest bekeken recruiters op LinkedIn' noemt. ,,Het is nog nooit zo makkelijk geweest om een redelijk goed betaalde baan te vinden in dit land. Ik zou zelfs zeggen, ongeacht je kwalificaties. Als je nog geen 25 bent en geen werk hebt - en je bent lichamelijk en geestelijk gezond - dan ben je ofwel een luie nietsnut of leg je de lat veel te hoog.”

Quote

Het verbaast mij niks dat ze ons millenni­als veeleisend noemen

Josh Harrison

Veeleisend

,,Het verbaast mij niks dat ze ons millennials veeleisend noemen. Kinderen meten tegenwoordig hun waarde af aan het aantal volgers op Instagram en begrijpen niet dat ze op hun 25ste nog geen CEO zijn. Iedereen wil maar meteen aan de top beginnen in plaats van zich op te werken. Niemand wil blijkbaar zijn handen nog vuil maken.”

Harrison wijt de werkloosheid bij millennials aan een gebrek aan inzet. ,,Schuif het niet af op de maatschappij. We leven in de meest open, progressieve, op gelijkheid gebaseerde periode ooit in de geschiedenis.”

Op internet zijn de meningen verdeeld. De recruiter neemt niks terug van zijn woorden en beweert slechts te hebben geschreven “wat niemand anders durfde te zeggen”. Jack Parsons, die Harrison niet kent, waarschuwde hem dat zijn gebruik van LinkedIn opgevat kan worden als online pesten.  Dat begreep Harrison al helemaal niet.  ,,Ik vermeld inderdaad zijn naam en noem zijn mening ‘bullshit’, maar verder geef ik gewoon mijn eigen mening over onze generatie en waarom sommigen van ons veeleisend kunnen worden genoemd.” Hij ziet in Parsons reactie alleen maar een bevestiging van het ‘och-arme-ik-gedrag’ dat hij net wou aankaarten in zijn post.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!